A Nagy Mese

Beküldve: Hírek

Az előzetes várakozásokat messze meghaladó számú, mintegy 1600 mese érkezett be a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztősége által meghirdetett, a Nagy Mese című pályázatra.

Az MTVA Sajtóirodájának szerdai közleménye felidézi, hogy a mesepályázatot szeptember 8-án, a közmédia napján hirdették meg. A saját fantáziából született meséket október 31-ig küldhették be a 6 és 17 év közötti gyerekek és fiatalok. A beérkezett alkotásokat egy neves előadóművészekből és szakemberekből álló zsűri válogatja be a Kossuth Rádió által elindított Nagy Mese elnevezésű programba.

A beérkezett mintegy 1600 mese közül az arra érdemesek a www.nagymese.hu oldalon is olvashatók lesznek. Az ott bemutatott pályaművek közül a közönség döntése alapján kerülnek ki azok az alkotások, amelyek a december 15-re tervezett Nagy Mese Gálán részt vesznek.

A válogatott meséket neves színészek és előadóművészek olvassák majd fel. A gálaműsort a Kossuth Rádió és az M2 szerkesztői követik figyelemmel: naponta többször is élő bejelentkezéseket hallhatnak és láthatnak az előadás helyszínéről az érdeklődők. A harminc legjobbnak bizonyuló meséből hangfelvétel készül, amelyeket a Kossuth Rádió Esti mese sorozatában ismerhet meg a meseszerető közönség.

A gálaműsor végén a zsűri - Herman Flóra, az Időfutár egyik főszereplője; Péterfy Bori színész-énekesnő; Vizi Mária rendező; Horváth Gergely műsorvezető, író; Markovits Ferenc szerkesztő, ötletgazda és Tasnádi István író - kihirdeti a nyertest, aki mindamellett, hogy a meséjéből animációs kisfilm és hangfelvétel készül majd, értékes tárgynyereménnyel is gazdagodik. A legtöbb alkotást beküldő hazai és külhoni iskola pedig egy értékes gyermek- és ifjúsági könyvcsomagot kap.

Forrás: MTI