Művészetek Völgye - Programok a Kaláka Versudvarban

Beküldve: Hírek

A Kaláka és a Szélkiáltó együttes koncertjével nyílik meg a Kaláka Versudvar Kapolcson, a Művészetek Völgyében péntek délután; az együttes tíz napon át várja a látogatókat zenés irodalmi műsorokkal.

Pénteken 19 órakor Keserédes címmel a Szélkiáltó ad koncertet, este kilenctől Valaki jár a fák hegyén címmel a Kaláka együttes Kányádi-estje veszi kezdetét, a vendég Kányádi Sándor lesz.
Szombattól minden nap reggel tíztől Benedek Krisztina népi énekessel Kerekítő mondókás móka kezdődik az udvarban a legkisebbeknek; a felnőttek délután egytől Lackfi János vezetésével a Versműhelyben kreatív írással foglalkozhatnak.
Számos vendég megfordul majd az udvarban, így például a szlovák Kor-Zár együttes, Malek Andrea és Szalóki Ági énekes, Dinnyés József daltulajdonos, Varró Dániel énekes, Berecz András mesemondó, Mesterházi Mónika költő, Rátóti Zoltán színművész és Müller Péter Sziámi költő, zenész.

A sok zenés gyermekprogram mellett felnőtteknek szóló rendezvények is lesznek; vasárnap 21 órakor Kitaszít és befogad a világ címmel Francois Villon-estet ad Mácsai Pál és Huzella Péter.
Gryllus Dániel, a programok egyik szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a Kaláka a kezdetektől fogva szereplője a völgynek, a szervezőkkel régi a barátság "és nagyon egy nyelvet beszélünk".
Hozzátette: kiderült, hogy a völgyben jól működnek a különböző tematikus udvarok, a Kaláka pedig örömmel mondott igent tavaly a felkérésre. A versudvarnak nagy sikere volt, több ezren látogattak el a programokra, a visszajelzések alapján igen jó hangulatban telt a tíz nap, így természetes volt, hogy idén is ott lesznek. Néhány dolgon változtattak, de a szellemisége ugyanaz marad a versudvarnak - tette hozzá a zenész.

Elárulta: a programsorozatban visszatekintenek az előző évre is, amikor megjelent a Szabó Lőrinc verseit feldolgozó új lemezük, valamint emlékezetes koncertet adtak Gryllus Vilmos 60. születésnapján: ezek a dalok is hallhatók lesznek a Kaláka Versudvarban.
A részletes programot a www.kalakaversudvar.hu oldalon lehet olvasni.

Forrás: MTI