Zengő Fesztivál Szentendrén

Beküldve: Hírek

Szentendre, 2011. május 13., péntek (MTI) – A Pilis-Dunakanyar amatőr énekkarainak és néptáncegyütteseinek szombati találkozóján lovagi ötpróba és gasztronómiai verseny is vár a kistérség csapataira – mondta el Antal Katalin szervező az MTI-nek.

Lovagi tornán, hűségpróbán, Lóvá tett lovagok vetélkedőjén és Lovagok iskolasztikája kvízversenyen kell majd bizonyítaniuk rátermettségüket és leleményességüket többek között Szentendre, Budakalász, Leányfalu, Kisoroszi, Csobánka vagy Pilisszentkereszt csapatainak, amelyek főzőtudományukról is számot adnak: a vegetáriánus alkotásokat a kistérség három séfje értékeli majd íz, látvány és ötletesség szempontjából – adott ízelítőt a programokból a szervező.
„A Pilis-Dunakanyar településeinek közös tavaszköszöntő fesztiváljára az amatőr néptánccsoportok a térség nemzetiségeinek táncaival érkeznek, közös táncra bíztatva a közönséget, míg a helyi énekkarokból összeálló 400 fős alkalmi kórus egyebek mellett Liszt  Ó, ifjak, lányok kezdetű húsvéti himnuszát adja elő” – tette hozzá Antal Katalin.
A szervezők reményei szerint a fesztivál színes felvonulással veszi kezdetét szombat délelőtt, melyen a Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium lovasai is részt vesznek, a ceremónia kezdetét ágyúlövés jelzi.
A kistérség hagyományainak és értékeinek bemutatása kiemelt cél, ezért számos helyi kézműves és gasztronómiai specialitást is kínálnak, a gyerekek pedig kovácsolásban, pajzs- és csákókészítésben próbálhatjuk ki magukat, és játékos csata is várja őket a szentendrei Czóbel parkban – fűzte hozzá Antal Katalin.