Mit vegyek Karácsonyra?

Beküldve: Hírek

Karácsonyfa"Mit vegyek Karácsonyra?" Ezt a kérdést bizonyára sokan felteszik magukban. Ezzel a rövid kis bemutatóval szeretnénk ötletet adni azoknak, akiknek még nem sikerült megtalálni a megfelelõ ajándékot.
 

HARRY POTTER ÉS A TITKOK KAMRÁJA - HANGOSKÖNYV
ELÕADJA: KERN ANDRÁS
A könyv címszereplõjével, a varázslónak tanuló kiskamasszal már megismerkedhettünk a "Harry Potter és a bölcsek köve" címû meseregényben. A mû és szerzõje gyorsan világhírnévre tett szert. Harry varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány - és Varázslóképzõ Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyult, mint amilyen az elsõ volt. Lekési a különvonatot, így barátai repülõ autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik...

 HARRY POTTER ÉS A TITKOK KAMRÁJA
KARÁCSONYI ÉNEK - 2 CD - HANGOSKÖNYV
ELÕADJA: BODROGI GYULA
RÖVID TARTALOM:
Szerb Antal szerint Dickens a szív írója. És Londoné. Érzelmessége, történeteinek ereje nemcsak saját korának olvasóit érintette meg, hõsei ma is velünk élnek. A Karácsonyi ének, ez a "léleklátó" klasszikus, egy megtévedt ember tanulságos története. Egy gonosz emberé, aki a karácsony kegyelmi pillanatában szembenéz önmagával és rátalál a helyes útra. Mindez mosolygósan, élvezetesen, a dickensi humorral és érzelmességgel elbeszélve.

 KARÁCSONYI ÉNEK

BÁRÁNY BOLDIZSÁR - HANGOSKÖNYV
ELÕADJA: KUBIK ANNA
RÖVID TARTALOM:
Bárány Boldizsár nagy utat jár be, a másokkal mit sem törõdõ, iskolakerülõ, vásott kisbárány eljut a keserves bûnbánatig, a szeretetteli együttérzésig, és hõsies erõfeszítéssel jó útra tér. Atmoszférateremtõ erejével, sziporkázó ötleteivel, játékos rímeivel, kivált pedig a jó és rossz küzdelmének példázatos ábrázolásával a Bárány Boldizsár régóta az ''alapmesék'' közé tartozik.
 

 BÁRÁNY BOLDIZSÁR
A HÁROM NYÚL - DIAFILM
RÖVID TARTALOM:
Zelk Zoltán népszerû verses meséjében annak lehetünk tanúi, hogy a hiszékenység mekkora erõt tulajdoníthat három nyuszinak - mindez bájos humorral elbeszélve.

 A HÁROM NYÚL
A HOLLÓ ÉS A RÓKA - DIAFILM
RÖVID TARTALOM:
Egy cím alatt két La Fontain mese: egyik a rókáról és a hollóról, másik a teknõsrõl és a nyúlról szól.

 A HOLLÓ ÉS A RÓKA
A KISMALAC MEG A FARKASOK - DIAFILM
RÖVID TARTALOM:
Móricz Zsigmond kedvelt verses meséje a ravasz kismalacról, aki túl jár a farkas eszén. Forró vizet a kopaszra!

 A KISMALAC MEG A FARKASOK
A KIS GÖMBÖC - DIAFILM
RÖVID TARTALOM:
Gömböc mindenkit felfal, aki útjába kerül - de ne izguljunk, a mese végén mindenki megmenekül Gömböc gyomrából. A szövegben olyan szép, régies kifejezések is szerepelnek, amiket ma már nem használunk.

 A KIS GÖMBÖC
CSÓKA, RÓKA, MÓKA - KÖNYV
RÖVID TARTALOM:
Donászy Magda versei Reich Károly illusztrációival.
 Image
NÉPSZERÛ NÉPKÖLTÉSEK ÉS MONDÓKÁK - KÖNYV
RÖVID TARTALOM:
A magyar népköltészet legnépszerûbb alkotásaiból válogattunk egy csokorral ebbe a kötetbe. Célunk, hogy sikerüljön feleleveníteni azokat a kedves kis mondókákat, versikéket, melyeket már régen hallottunk, vagy mondtunk.
 Image
RINGATÓ - KÖNYV
RÖVID TARTALOM:
Ringató versek piciknek.
 Image
THOMAS MÁGNESES KÖNYVE - KÖNYV
RÖVID TARTALOM:
Ebben a csodálatos könyvben végigkísérheted Thomast és barátait Sodor-szigeten. Figyeld meg a mozdonyok színét és számát, és a megfelelõ helyre rakva õket megelevenednek a vasúti élet jelenetei.
 Image
A CSENGÕ - KÖNYV
RÖVID TARTALOM:
Az északi tenger partján egy számi kisfiú találkozik egy partra úszó bálnával. Mindkettõjüknek egymás segítségére van szüksége, hogy ne érezzék magukat egyedül a saját világukban. A kisfiú és a bálna alakuló barátsága mellett új csodák születhetnek. Mindehhez egy kis csengõre kell találni, melynek megszerzése nem is olyan egyszerû.
Kirste Paltto, a legtermékenyebb kortárs számi írónõ, e könyvével a gyerekek számára is elmondja, hogy milyen varázslatokra képes az egymásra figyelés és a barátság.
 Image
KICSI ÉS NAGY JÁRMÛVEK - KÖNYV
RÖVID TARTALOM:
ELSÕ KÉPES SZÓTÁRAM
 Image